Europa

De PvdA kiest voor een beter Europa dat werkt voor mensen. Meer banen hier in Nederland. Banken en bonussen aanpakken. Het tegengaan van de oneerlijke verdringing van werk. Voor een Europa dat samenwerkt in plaats van verdeelt. Samen laten we banken weer werken voor de klant in plaats van voor de eigen winst. Samen kunnen we de zaken die niet goed gaan in Europa veranderen. Europa gaat om mensen, niet alleen om de markt. Doorgeslagen marktdenken pakken we aan. Daar staat de PvdA voor.

woordvoerder

Marit Maij

Marit Maij

Tweede Kamerlid

Europa

lees meer over Marit

recente berichten binnen dit standpunt

Europese waarden koesteren en uitdragen

Europese waarden koesteren en uitdragen

 Foto Flickr / European Parliament

In Europa geloven we in vrijheid, democratie, gelijkheid, emancipatie, en de bescherming van fundamentele burgerrechten. Helaas staan die Europese rechten steeds vaker en op steeds meer plekken in Europa onder druk. Om deze waarden te verdedigen hebben we vanaf nu een nieuwe voorvechter in Europa: de nieuwe PvdA Eurocommissaris Frans Timmermans die vandaag zijn laatste werkdag heeft als minister van Buitenlandse Zaken.

lees verder »

EU Immigration: stop the bloodshed

Vandaag was ik medeorganisator van de conferentie Immigration – Stop the Bloodshed. Deze conferentie was niet alleen belangrijk om het asiel- en migratieprobleem hoog op de Europese agenda te houden, maar ook om lokale bestuurders uit Zuid en Noord Europa bij elkaar te brengen.

lees verder »

Noodzaak voor gemeenschappelijk Europees asielbeleid alsmaar groter

Noodzaak voor gemeenschappelijk Europees asielbeleid alsmaar groter

Foto Flickr / noborder

De EU en haar lidstaten mogen niet blijven wegkijken terwijl de Middellandse Zee verandert in een open migrantenkerkhof. Een jaar na de ramp bij Lampedusa zijn er nog altijd geen veilige, legale routes naar de EU voor asielzoekers en wordt de noodzaak voor een gemeenschappelijk Europees asiel- en migratiebeleid alsmaar groter. Woensdag was ik medeorganisator van de conferentie Immigration – Stop the Bloodshed. Lees verder op europa.pvda.nl >

Een agenda van verandering

Een agenda van verandering

Foto / European Parliament

Achter een fa├žade van vriendelijke, zenuwachtige en soms wanhopige glimlachen ging een harde strijd schuil in afgelopen twee weken waarin de beoogde Eurocommissarissen op examen bij het Europees Parlement mochten komen.

lees verder »