Emine Bozkurt

Europarlementariƫr

PvdA tevreden met grotere mogelijkheden confiscatie van criminele goederen

Het wordt voor nationale overheden makkelijker goederen uit criminele activiteiten te bevriezen en te confisqueren. Tegelijkertijd zijn er eisen gesteld aan de rechten op een eerlijke rechtsgang. De geconfisqueerde goederen moeten volgens het Europees Parlement worden ingezet in het voordeel van de gedupeerden. Dat heeft het Europees Parlement vandaag besloten.

Lees verder op socialistenendemocraten.nl >

Steun voor PvdA-plan tegen witwaspraktijken

De PvdA in het Europees Parlement juicht de nieuwe Europese transparantieregels toe die het witwassen van geld moeten bestrijden. Ik ben rapporteur namens de Europese fractie van sociaaldemocraten in de commissie Justitie, die heeft meegeschreven aan de nieuwe regels die nu in twee commissies zijn aangenomen. Jaarlijks wordt er 600 miljard euro witgewassen in de EU. Deze regels zijn dus hard nodig.

Lees verder op socialistenendemocraten.nl >

Sjoemelen met rentestanden wordt strafbaar

Tegen alle verwachtingen in heeft het Europees Parlement een akkoord bereikt met de EU-lidstaten over de harde aanpak van financiƫle fraudeurs. De maximum gevangenisstraffen voor frauderende bankiers moeten op voorstel van de PvdA voortaan in elke lidstaat minimaal vier jaar bedragen. Hoger mag, lager niet.

lees verder »