Diederik Samsom

Diederik Samsom

Politiek leider

Fractievoorzitter

Reactie op ramp MH17

De PvdA is diep geschokt door de berichten over het lot van de Boeing MH17. We leven mee met familie en vrienden van de inzittenden en met al degenen die nu in vreselijke onzekerheid zitten.

Het sociaal akkoord staat als een huis

Zaterdag gaf Hans de Boer, de opvolger van Bernard Wientjes als voorman van werkgeversorganiatie VNO, in een reeks kranteninterviews z'n visitekaartje af. Wat mij betreft maakte hij daarbij een valse start. Het had er namelijk alle schijn van dat-ie zich onder het sociaal akkoord wilde uitwurmen. Uiteindelijk bleek dat toch niet de bedoeling: 'Het sociaal akkoord staat als een huis', aldus De Boer later op de dag. En zo is het.

lees verder »

Europese sociaaldemocraten: meer ruimte voor groei en banen

Europese sociaaldemocraten: meer ruimte voor groei en banen

 Logo Socialists & Democrats

Europa heeft dringend behoefte aan meer ruimte voor groei en banen. De nieuwe Europese Commissie moet daarom het Stabiliteits- en Groeipact anders toepassen dan tot nu toe is gebeurd. Tot die conclusie kwamen de leiders van sociaaldemocratische partijen die vandaag op uitnodiging van de Franse president Hollande bijeen waren in Parijs. 

lees verder »

Eén prioriteit Europa: meer werk

Vandaag sprak ik in Brussel met mijn Europese sociaaldemocratische collega's: regeringsleiders, vice-premiers en partijleiders van regeringspartijen. De ontmoeting vond plaats voorafgaand aan de vergadering van Europese regeringsleiders. We spraken over de Europese verkiezingen en het belang van de uitkomst voor de toekomst van Europa. Voor sociaaldemocraten heeft Europa in de komende tijd één prioriteit: meer werk.

lees verder »